Aamupala Emiliassa

Meillä alkoi tänään kurssi aamupala palveluista. Opettaja kutsui meidät heti aluksi Hotelli Emilijaan aamupalalle. Pöytä oli runsas ja kauniisti katettu, niinkuin hotellissa kuuluukin. Saimme tehtävän liittyen käyntiimme ja tässä se tulee :

1. Mitä tarkoittaa noutopöytä? Piirrä tai liitä kuva pöydistä.







 Noutopöydällä eli seisovalla pöydällä tarkoitetaan tarjoilua, josta ruokailija saa itse koota annoksensa tarjolla olevista ruokalajeista. Noutopöytiä ovat siis tämän kaltaiset hotelli aamiaiset sekä useat lounaspöydät.

2. Käännä englanniksi ruoka-aineet mitä aamiaspöydässä tarjotaan: Onko tarjolla joitain paikallisia tuotteita? Tai jotain tyypillisiä suomalaisia tuotteita?

Bacon, lettuce, tomato, ham, cucumber, cearial, jam, milk, yoghurt, bread, juice, butter, pepper, frankfurter, coffee, tea, salted raw salmon, chocholate etc.

Paikallisia tuotteita tarjolla ei ollut, mutta suomalaisuuteen oli panostettu. Graavi lohi, palvikinkku, ja puuro  olivat ainakin perinteisiä suomalaisia tuotteita.

3. Mihin aamiastyyppiin luokittelisit Hotelli Emilian aamiaisestn?

Skandinaaviseen aamiaiseen.

4. Miten on järjestetty jos asiakas haluaa aamiaisen huoneeseen? Mitä se pitää sisällään? Maksaa?

He tekevät valmiit annokset tarjottimelle minkä he vievät huoneeseen. Saman tyyppisesti vähän kaikkea mitä noutopöydässäkin on tarjolla. Hintaa työntekijä ei osannut tarkalleen sanoa mutta pienellä lisällä normaalin hinnan päälle tämä onnistuu. Paljon heillä ei tätä kuitenkaan tapahdu, vain jos on hääpareja.

5. Minkälaisia ominaisuuksia hyvällä asiakaspalvelijalla on? Minkälaista on hyvä asiakaspalvelu?

Hyvä asiakaspalvelija on iloinen, hymyilevä, asiansa osaava henkilö joka tekee kaikkensa tyydytääkseen asiakkaan tarpeet.

6. Miten erityisruokavaliot on huomioitu?

Kyltteihin oli merkitty gluteeniton, vähälaktoositon, maidoton, Jos asiakas haluaa laajemmin omaan ruokavalioonsa sopivaa aamiaista, on hänen erikeen ilmoitettava asiasta niin henkilökunta asian järjestää.

7. Luettele yleisempiä raaka-aineita, jotka aiheuttavat allergisia reaktioita?

Viljat, Lehmän maito, kala ja kananmunat ovat yleisempiä ja tärkeimpiä allergioiden aiheuttajia. Muita vähemmän tärkeitä yleisiä allergeenejä, pähkinä, suklaa. äyriäiset sekä eräät juurekset ja mausteet.

8. Mitä seuraavista raaka-aineista maitoallergikko ei saa syödä?
a) voi b)parmesaani c)rypsiöly d)riisipuuro 

Riisipuuro käy ainoastaan jos se on tehty veteen, muutoin rypsiöljy on ainoa syötävä tuote.

9. Mitä pescovegetaariseen ruokavalioon kuuluu?

Tämän ruokavalion omistava syö, kasviksia, kalaa, kananmunaa ja maitoa.

10. Mitö tarkoitetaan termillä tuoteturvallisuus, kun puhutaan erityisruokavalioista?

Ravintolan/ruoan valmistajan on oltava ehdottoman perillä mitä mikän ruoka pitää sisällään. Raaka-aineita on käsiteltävä erityisen huolellisesti. Mikään ruoan raaka-aine ei saa olla kosketuksissa minkään muun kuin annokseen kuuluvien aineiden kanssa. Eli puhtaat työvälineet, ja valmistus tilat, sekä raaka-aineita on säilytettävä oikea oppisesti. Kädet/suojavarusteet on oltava myös puhtaita.

11. Mikä seuraavista yleisesti käytössä olveista lyhenteistä tarkoittaa maidotona?
a)VL b)M c)VR

M tarkoittaa maidotonta.